Facings

Heeft u oneffenheden of beschadigingen aan uw gebit? Deze kunnen onzichtbaar gemaakt worden met behulp van facings (ook wel veneers genoemd). Facings zijn dunne schildjes die op uw tanden worden geplaatst. Het is een mooie en eenvoudige oplossing om scheve of verkleurde tanden te kunnen corrigeren. Ook voor kleine onvolkomenheden als spleetjes tussen de tanden of afgebroken hoekjes is een facing een goede oplossing.

Er zijn 2 verschillende soorten facings:


Composiet facing

Een composiet facing wordt in 1 behandeling geplaatst. Voordat het composietmateriaal wordt aangebracht, slijpen we een flinterdun laagje van het tandoppervlak af. Dit is nodig om ruimte te maken voor de facing. Daarna behandelen we de tand en voorzien wij deze van een hechtlaag. Hierop wordt de -nog zachte- composiet geplaatst en in vorm gebracht. Een speciale lamp zorgt voor uitharding. Tot slot wordt de facing gepolijst.

Tandartspraktijk Westeinde > Behandelingen > Afgebroken tand


Porseleinen facing

Een porseleinen facing wordt in 2 behandelingen geplaatst. De 1e keer verwijderen wij een dun laagje glazuur van uw tand en maken we foto’s en een gebitsafdruk. Op basis hiervan maakt een tandheelkundig laboratorium een facing die qua kleur en maat één geheel vormt met de rest van uw gebit. Tijdens het 2e bezoek behandelen wij de tand en voorzien deze van een hechtlaag. Vervolgens wordt de facing geplaatst.


Het is altijd wennen wanneer er iets verandert aan uw gebit. Dit onwennige gevoel duurt maar even, daarna voelt de facing aan als uw eigen tand.