“Voldoen uw eigen tanden en of kiezen niet meer? Denk dan eens aan een kroon of brug”

Een tandheelkundige kroon

Wanneer u een beschadigde, verkleurde of gebroken tand of kies heeft, kan een kroon een mooie oplossing voor u zijn. Een kroon is een vaste vervanging van het zichtbare gedeelte van een tand of kies. De porseleinen kroon heeft de kleur en vorm van een natuurlijke tand. Wanneer u een tand of kies mist of als zowel uw tand als tandwortel zijn beschadigd, is er de mogelijkheid eerst een implantaat te plaatsen waarop de kroon kan worden bevestigd.
Eerste stap: Nadat de beschadigde tand of kies -onder plaatselijke verdoving- door onze tandarts iets is bijgeslepen, wordt er een afdruk van de tand gemaakt. Op basis hiervan maakt een tandtechnisch laboratorium een passende kroon.
Tweede stap: De kroon wordt als een kapje over uw beschadigde tand of kies geplaatst.


Een tandheelkundige brug  

Wanneer u één of meerdere tanden mist, is een tandheelkundige brug een mooie oplossing voor u. Een brug bestaat uit een vaste combinatie van drie of meer elementen aan elkaar. Een brug omspant het deel waar uw tanden ontbreken en wordt aan weerszijden hiervan bevestigd aan bestaande tanden. Omdat deze aangrenzende tanden als steunpilaren voor de brug dienen, is een aanpassing nodig in de vorm van twee kronen. Net als bij kronen, wordt ook een brug in de juiste kleur op maat gemaakt en is het een vaste vervanging. Daardoor vormt het één geheel met de rest van uw gebit.


Levensduur van kroon- en brugwerk

Tandheelkundige kronen en bruggen kunnen in principe 5 tot 10 jaar of nog langer meegaan. Een brug heeft echter geen ondersteuning meer als de aangrenzende tanden of het kaakbot zijn aangetast door tandbederf of parodontitis. Door een goede mondhygiëne en regelmatig tandartsbezoek kunt u de levensduur van uw kronen en bruggen verlengen.

Een kroon op een implantaat

Mist u een tand of kies? Is uw bestaande tand of kies zodanig beschadigd dat deze niet meer gebruikt kan worden als basis voor een brug of kroon?

Dan is een kroon op implantaat (ook wel enkeltandsvervanging genoemd) een mooie en structurele oplossing voor u!


De voordelen kroon op een implantaat

  • Het slijpen van uw naastgelegen gezonde tanden/kiezen is onnodig
    (dit is bij een brug wel noodzakelijk)
  • Het is een structurele oplossing
  • Een implantaat voorkomt verdere slinking van de kaak
  • Het is een eenvoudige ingreep
  • Het is vaak kostenbesparend t.o.v. een 3-delige brug
  • Het is ook voor achterste kiezen een goede oplossing

Meer weten over een kroon op een implantaat?

Wij werken met kwalitatieve en veilige implantaten die wij voor een scherpe prijs kunnen aanbieden. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over de behandeling en de kosten.


*Dit betreft een eenvoudige behandeling in de zijdelingse delen. Onze tandarts geeft u graag meer informatie over de mogelijkheden.