Prothetiek

Wat is een prothese?

Ontdek Proti-Flex: de Valplast© flexibele partiële prothese van Protilab

Een prothese is een uitneembare vervanging voor ontbrekende tanden en kiezen. Naast een volledige prothese, oftewel kunstgebit, is er ook een gedeeltelijke prothese of frame prothese (plaatje met metalen ankers). Welke soort het meest geschikt is, hangt af van het aantal tanden dat u mist.

Kunstgebit op maat

Frame -

Een prothese wordt op maat gemaakt door onze tandtechnicus in het tandtechnisch laboratorium. Hoewel de huidige prothesen een stuk mooier en comfortabeler zijn dan vroeger, kan het even duren voordat u eraan gewend bent. Een kunstgebit voelt nooit helemaal hetzelfde als uw eigen tanden. In geval van pijn kunnen we uw kunstgebit bijstellen.

Loszittend kunstgebit

KLIKGEBIT - Kaakchirurgie Zuyd

Omdat een kaak zonder tanden en kiezen bij het ouder worden slinkt, kan een kunstgebit los gaan zitten. Hierdoor kan kauwen en praten moeilijker worden en kan tandvlees soms geïrriteerd raken of pijn gaan doen. Bovendien kunnen uw wangen gaan invallen bij een slinkende kaak, waardoor u er ouder uitziet. Als u last hebt van een loszittend kunstgebit, bestaat er ook de mogelijkheid van een prothese op implantaten. Hiermee zit uw kunstgebit stevig vast en wordt ook het verder slinken van uw kaak stopgezet. Behalve een prothese, zijn ook kronen of een brug op implantaten mogelijk.